steun ons

Vele kerken staan leeg in Vlaanderen. Circusplaneet kocht in 2015 de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Vrede en gaf deze een nieuwe toekomst als repetitieruimte, voorstellingsruimte en ontmoetingsplek voor de wijk. Naast de “leukste herbestemming van het land” willen we ook de stempel van “planeet-vriendelijkste-herbestemming van het land” erop drukken. De combinatie van beide zorgt ervoor dat anderen durven dromen van zo een project. We beschouwen de circuskerk als één van de voorbeelden van een goede herbestemming met een duurzame toekomst. Tijd voor een nieuwe renovatiefase! Steun jij onze weg naar een duurzamere circuskerk?

waar staan we nu…

Om de parochiekerk in Malem een nieuw leven te geven, pakten we in een eerste fase de binnenkant van het gebouw aan. We isoleerden de vloer en het dak, legden vloerverwarming en zorgden voor regenwaterrecuperatie, verluchting en een hoogrendementsketel. Na deze binnenrenovatie, is het hoog tijd voor fase 2!

We willen in deze tweede renovatiefase de buitenschil van de circuskerk aanpakken. Nu bestaat het raamwerk nog uit glas-in-lood. Deze gaan we, met respect voor het gebouw, vervangen door hoogrendementsglas of voorzetramen. Het resterende buitenschrijnwerk vernieuwen staat ook op onze renovatieplanning, net zoals een PV-installatie voorzien. Dit om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zo laag mogelijk te houden. Voor de zonnepanelen op ons dak zijn we in zee gegaan met KnetterGent, een Gentse coöperatieve vennootschap die gelooft in het zonnepotentieel van de Gentse daken boven jeugdwerkingen. Als laatste stap willen we alle dakgoten vernieuwen en de gevel herstellen en schilderen. Dat is voor fase 3.

bouwen kost geld…

Om de 2de en 3de fase te realiseren schatten we in dat we 350.000 euro nodig hebben. Voor de 2de fase hebben we 220.000 euro nodig. Via Foci-Vlaanderen (Fonds Culturele Infrastructuur) is reeds 120.000 euro toegezegd. We hebben dus nog 100.000 euro nodig. We focussen nu op de 2de fase en zoeken beschikbare fondsen om de circuskerk verder te verduurzamen.

Onder het motto “alle beetjes helpen” kan ook jij je steentje bijdragen! Doe een gift en help ons mee bouwen aan een duurzamere circuskerk.

waarom dit project steunen?

♡ We verduurzamen een plek waar mensen samenwerken met circus als drijfveer, een plek die aanzet tot dialoog en ontmoeting in de buurt, een plek waar jong (en minder jong) circusgeweld kan leren, trainen en creëren.

♡ We verduurzamen het kloppend hart van de wijk Malem, waar de bewoners fier op zijn en zich thuis voelen. Hier werken we mee aan een positief zelfbeeld van de bewoners en hun wijk.

hoe steunen?

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project. De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

Naast online giften kan je ook een gift doen via overschrijving op de projectrekening BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting. Gebruik bij de overschrijving de gestructureerde mededeling 623/3787/90062.

#noplanetB #safecircus #duurzaamheid #renoveren

Mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Loterij.

Deze website maakt gebruikt van cookies.   Lees meer